Waar vind ik voordelige VidaXL producten?

Advies voor Kopers

Laatste aanpassing
20/06/2024

Ben je op zoek naar een goedkope manier om je webshop of winkel te bevoorraden en heb je interesse in de producten van VidaXL? Je vindt alle informatie die je nodig hebt in dit artikel. Eerst geven we een korte introductie van het e-commercebedrijf VidaXL. Dan leggen we uit hoe je goedkoop producten van hen kunt inkopen, bijvoorbeeld door mee te doen aan een veiling met retouren van klanten. We eindigen met tips voor aankopen op veilingen en voordelen van het inkopen van producten in bulk.

Wat is VidaXL?

VidaXL is een online winkel waarvan het hoofdkantoor in Venlo gevestigd is. In de afgelopen 20 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een grote internationale speler. Ze zijn actief in meer dan 33 landen, waaronder Europese landen, maar bijvoorbeeld ook Australië en de Verenigde Staten.

VidaXL is begonnen met het online doorverkopen van producten, maar inmiddels produceren ze zelf ook een deel van het aanbod. Ze hebben een eigen website en zijn actief op andere e-commerce sites als bol en fonQ.

Bij VidaXL kun je alles kopen om je huis en tuin op te knappen en in te richten, zoals meubels, accessoires, bouwmaterialen en gereedschap. Daarnaast verkopen ze speelgoed, baby- en kleuterproducten, producten voor dieren en meer.

Hoe kom ik voordelig aan VidaXL producten?

Net als elke retailer krijg VidaXL te maken met uitdagingen zoals onverkochte voorraad en retouren van klanten. Ze willen deze producten een tweede leven geven, maar ze hebben zelf niet de capaciteit om dit te organiseren. Dus hoe pakken ze dat aan?

Koop retourzendingen van klanten met veilingen

Vind klantretouren van destocking op ons professionele platform.

Veilingen producten VidaXL

VidaXL maakt gebruikt van verschillende veilingsites, waar ze in bulk pallets met onverkochte en geretourneerde artikelen doorverkopen. De veilingsite neemt de organisatie op zich en de koper is verantwoordelijk voor het controleren, repareren en opnieuw verkopen van de artikelen.

Omdat het gaat om producten die al een keer door consumenten uitgeprobeerd zijn of die tweedehands zijn, worden ze voor een lagere prijs dan de normale inkoopprijs aangeboden. Dit is interessant voor wederverkopers die op zoek zijn naar voordelige en kwalitatief goede producten.

VidaXL op Stocklear

Ook bij Stocklear bieden we regelmatig kavels aan van detailhandelaar VidaXL. Houd de productpagina van VidaXL in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe voorraden.

Waar je op moet letten bij de aankoop van tweedekans producten

Voordat je overgaat tot de aankoop van een kavel met bijvoorbeeld retouren van klanten, is het belangrijk dat je goed onderzoekt om wat voor producten het precies gaat. Op die manier kun je bepalen of een partij interessant is voor de wederverkoop in jouw webshop of winkel.

De staat van de producten

Als producten ongebruikt zijn met een ongeopende doos, verkoopt VidaXL deze zelf opnieuw op hun website. De producten die ze in bulk doorverkopen zijn daarom altijd door consumenten getest. Er kunnen gebruikssporen of beschadigingen zijn en er kunnen onderdelen missen.

Voor je biedt op een kavel met retouren van klanten krijg je een gedetailleerde lijst waarop aangegeven wordt wat de staat van de producten in deze partij is. Het is belangrijk dat je dit goed doorneemt voordat je een bod doet op een kavel.

Berekening winstmarge

Tweedekans producten kun je niet voor dezelfde prijs verkopen als nieuwe producten. Bij de aankoop van een pallet op een veiling komen daarnaast verschillende kosten kijken, zoals verpakkingskosten en verzendkosten.

Om te bepalen of je met deze artikelen een leuke winstmarge kunt krijgen is het belangrijk dat je van tevoren een uitgebreid marktonderzoek doet. Bekijk het aanbod van concurrenten om in te schatten wat je voor verkoopprijs kunt rekenen en trek daar vervolgens de geschatte kosten vanaf. Op die manier kom je erachter of het een interessante partij is of niet.

Verkoopklaar maken van producten

Een serieuze webshop verkoopt kwalitatief goede artikelen, zonder beschadigingen, die professioneel verpakt zijn. Als je twee kans-producten koopt is het daarom belangrijk dat je de tijd en de kosten investeert om deze verkoopklaar te maken. Zorg ervoor dat je de middelen hebt om producten te repareren en ze opnieuw te verpakken en vergeet dit niet mee te nemen in je uiteindelijke kostenberekening.

Garanties

Tot slot is het belangrijk dat je rekening houdt met de garanties die je als webshop in Europa moet bieden. Zo moet je consumenten altijd 14 dagen bedenktijd geven na de aankoop van een product en zijn er bepaalde regels voor het retour sturen van artikelen. Vooral bij elektrische apparaten is het goed om vooraf na te gaan of je deze garanties ook echt kunt bieden wanneer een product niet in de smaak valt of wanneer het kapot gaat.

Stocklear is een B2B marktplaats gewijd aan destocking

Vind onverkochte voorraad, klantretouren en overstocks op Stocklear.

Voordelen doorverkoop tweedekans/tweedekans producten

Het opnieuw verkopen van producten om ze op deze manier een tweede leven te geven brengt verschillende voordelen met zich mee, we bespreken er hier een paar.

De inkoopkosten zijn laag

Het allergrootste voordeel is natuurlijk de lage prijs van de artikelen. De producten zijn niet nieuw en daardoor kun je ze voor een lagere prijs inkopen als wanneer je bijvoorbeeld zou inkopen bij een groothandel. Natuurlijk komen er extra kosten bij voor eventuele reparaties en het opnieuw verpakken van artikelen, maar vaak kun je dankzij de lage inkoopkosten alsnog zorgen voor een leuke winstmarge.

Het is duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor detailhandelaren. Tegenwoordig willen bedrijven niet meer dat producten bij het afval terechtkomen of vernietigd moeten worden. Als jij producten als wederverkoper een tweede leven geeft, draag je hiermee bij aan een duurzamere wereld.

Je kunt snel een simpel een voorraad aanleggen

Het is niet altijd makkelijk om een goede inkoper te vinden voor je winkel. Groothandels geven vaak pas interessante kortingen als je een draaiende webshop hebt en als je al even klant bent. En dat terwijl beginnende webshops vaak juist niet een heel groot budget hebben. Als je een kavel met producten opkoopt op een veiling heb je gelijk een interessant en gevarieerd assortiment dat je te koop aan kunt bieden.

Vraag en antwoord

 • Waar vind ik tweedekans producten van VidaXL?

  VidaXL heeft zelf geen afdeling voor het opnieuw in de roulatie brengen van retouren van klanten. Om deze en andere artikelen alsnog te verkopen (zoals bijvoorbeeld overvoorraad), maken ze gebruik van verschillende veilingsites. Hier worden de artikelen voor een lage prijs in bulk verkocht. Ook Stocklear heeft regelmatig voordelige VidaXL kavels in de aanbieding.

 • In welke staat zijn de geveilde producten van VidaXL?

  Als een product teruggestuurd wordt met ongeopende verpakking, verkoopt VidaXL dit zelf op hun website. Als je een kavel tweedekans producten opkoopt kun je er dus altijd vanuit gaan dat in elk geval de verpakking open is geweest. Sommige producten kunnen daarnaast gebruikssporen of beschadigingen hebben en er kunnen onderdelen missen. Dit staat in detail aangegeven op de productlijst van de pallet.

 • Wat voor producten verkoopt VidaXL?

  VidaXL is een online webshop en producent van verschillende producten. In principe kun je er alles vinden wat je nodig hebt om je huis en tuin op te knappen en in te richten, zoals meubels, gereedschap, bouwmaterialen en accessoires. Daarnaast hebben ze ook speelgoed, baby- en peuterproducten en producten voor dieren.

Hulpmiddelen en advies

 • Zeer responsief en professioneel team. Producten van zeer goede kwaliteit tegen zeer goede prijzen. Geweldig verkoop- en betalingssysteem. Hartelijk dank!

  InformatiqueOccasionDe 01/01/2022
 • Ik beveel dit serieuze bedrijf aan. Na verschillende succesvolle veilingen, transport en logistiek + opvolging van hun professionele kant tot de aankomst van de bestelling.

  Jordan AlexandreDe 11/01/2022
 • Serieus Frans bedrijf dat kopers geruststelt. Wanneer de goederen niet van dezelfde kwaliteit zijn als geadverteerd, hebben wij altijd een vergoeding ontvangen die min of meer gelijk is aan de schade. Ze zijn gemakkelijk te contacteren en zeer efficiënt!

  Quentin W.De 14/03/2022
 • Zeer serieuze site. Opvolging van bestellingen en levering tot op de millimeter nauwkeurig. Zeer professioneel en attent personeel. Zeer responsief en informatie gecommuniceerd in real time. Ik ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Een grote Bravo aan het super competente logistieke team.

  Bache SDe 02/05/2022

Google reviews – Met een gemiddelde van 4,7 van 5

 • Klantenservice

  Onze klantenservice in Frankrijk spreekt Frans, Engels en Spaans en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via chat of via uw account.

 • Beveiligde betaling

  Koop met een gerust hart via onze marktplaats. Verkopers worden betaald zodra de ontvangst van uw bestellingen is bevestigd.

 • Kwaliteit

  De partijen voor wederverkoop en destocking waartoe u toegang hebt, komen rechtstreeks van de grote merken en detailhandelaren.