Top 8 groothandels in Rotterdam

Advies voor Kopers

Kaart waarop je kunt zien waar je de beste groothandels in Rotterdam kunt vinden
Laatste aanpassing
30/01/2024

Havenstad Rotterdam is een belangrijk Nederlands handelscentrum en daarom de ideale locatie als je op zoek bent naar een leverancier. Wij hebben in dit artikel de top 8 groothandels van Rotterdam voor je op een rijtje gezet. Je vindt hier groothandels in levensmiddelen, horecagroothandels, groothandels kantoorartikelen, textielgroothandels en meer.

Voor deze lijst hebben we gekeken naar verschillende criteria, namelijk:

– **Website** – is deze overzichtelijk en toegankelijk?
– **Aanbod** – biedt de groothandel een breed assortiment?
– **Reviewscore** – wat voor een beoordeling geven klanten?

1. Groothandelsmarkt (levensmiddelen, versproducten en bloemen)

Ben je op zoek naar een groothandel voor levensmiddelen in Rotterdam? Op de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder vind je alles wat je nodig hebt. In dit groothandelcomplex wordt rekening gehouden met de diversiteit van het aanbod. Je vindt er groothandels voor groente en fruit, levensmiddelen, zuivel, bloemen, aardappelen, vlees en vis.

Op de website van de Groothandelsmarkt vind je een overzicht van alle bedrijven die er gevestigd zijn. Als de groothandel zelf een website heeft kun je deze via het knopje ‘more’ makkelijk bezoeken.

De Groothandelsmarkt wordt op Google goed beoordeeld door klanten. Ze geven aan dat er een groot aanbod is en dat de prijzen voordelig zijn. En ook de afzonderlijke groothandels krijgen vaak goede reviews van hun klanten.

Website: 5/5

Aanbod: 5/5

Beoordeling klanten: 4/5

2. Meledi (horeca)

Meledi is een horecagroothandel in Rotterdam, met vestigingen op verschillende andere locaties in de Benelux. Je kunt hier in principe alles kopen dat je nodig hebt om een horecabedrijf te runnen. Ze hebben een breed assortiment etenswaren voor gebruik in restaurants, vers, gekoeld en diepvries. Maar je kunt er ook terecht voor andere benodigdheden, zoals keukenkleding, bestek en verpakkingen. Je kunt er zelfs een bakfiets kopen voor maaltijdbezorging.

De website van Meledi is overzichtelijk en compleet. Je kunt producten filteren op verschillende criteria, bijvoorbeeld het soort restaurant. Producten die je graag wilt kopen kun je aan je verlanglijstje toevoegen, zodat je goed het overzicht houdt.

De Google reviews voor Meledi zijn meestal lovend. Mensen geven aan dat het een fijne zaak is, met lage prijzen en vriendelijk personeel.

Website: 5/5

Aanbod: 5/5

Beoordeling klanten: 4/5

3. T. Mulder (techniek)

Professionele aannemers en installatiebedrijven kunnen voor al hun benodigdheden terecht bij de technische groothandel T. Mulder. Ze verkopen hier voornamelijk bouwmaterialen, zoals gereedschap, ijzerwaren, werkkleding, sanitair en meer.

 1. Mulder heeft een nette en overzichtelijke website. Om de precieze producten te kunnen zien moet je eerst een account aanmaken, maar ze geven wel een lijst van hun leveranciers. Verder vind je op de website contactinformatie voor de twee vestigingen van de groothandel in Rotterdam.

Op hun website geven ze aan dat ze service heel belangrijk vinden en dat is terug te zien in hun reviews op Google. Klanten prijzen de kennis van de medewerkers en geven aan dat het assortiment erg uitgebreid is. Ook over de service zijn ze heel tevreden.

Website: 4/5

Aanbod: 5/5

Beoordeling klanten: 4/5

Op zoek naar een groothandel in Rotterdam?

Met Stocklear kun je een grote verscheidenheid aan producten uit destocking, retouren of faillissementen in bulk inkopen: restpartijen, destocking pallets, mixpallets, etc.

Met een magazijn in Maastricht heb je direct toegang tot grote merken in de buurt van Nederland: fonQ, vidaXL, Coolblue, Bol.com.

4. Colorfone (elektronica)

Ben je op zoek naar een elektronicaleverancier? Kijk dan eens bij Colorfone. Bij deze groothandel kun je terecht voor al je accessoires, zoals computermuizen en telefoonhoesjes, maar ze verkopen ook elektronische apparatuur, zoals huishoudelijke apparaten en elektrische fietsen.

Op de website van Colorfone kun je het assortiment bekijken, dat onderverdeeld is in verschillende categorieën. Om de prijs te zien moet je wel eerst inloggen.

De elektronicagroothandel wordt op Google goed beoordeeld. Klanten zijn blij met de snelle en goede service en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Website: 4/5

Aanbod: 4/5

Beoordeling klanten: 5/5

5. Oftex (tweedehands kleding)

Oftex is een groothandel in tweedehands kleding. Ze sorteren en verwerken kledingstukken en schoenen en verkopen dit door aan tweedehandswinkels. Als je bij hen koopt draag je dus bij aan duurzaamheid en circulariteit.

De website van Oftex is prima. Hier wordt vooral uitgelegd hoe het proces in zijn werk gaat en geven ze praktische informatie. Omdat de kleding in balen of zakken wordt verkocht kun je de producten niet bekijken.

Oftex krijgt op Google goede reviews, klanten geven aan dat het een plezier is om er te winkelen.

Website: 4/5

Aanbod: 3/5

Beoordeling klanten: 4/5

6. Mates Groothandel (verpakkingen en kantoorartikelen)

Groothandel Mates verkoopt verpakkingen, kantoorartikelen en schoonmaakbenodigdheden. Ze leveren aan restaurants, winkels en andere bedrijven. Via hun webshop kun je artikelen direct bestellen. De prijzen zijn zichtbaar in de webshop, ook als je geen account hebt.

Op Google staan nog geen reviews voor deze groothandel.

Website: 4/5

Aanbod: 3/5

Beoordeling klanten: Onbekend

7. Goos (horeca)

Horecagroothandel Goos is de plek waar je terechtkunt voor de inrichting van je keuken of restaurant. Je koopt hier voor een voordelige prijs professionele keukenapparatuur, meubilair voor in een restaurant of kantoor, kleding en andere benodigdheden, zoals verpakkingen en tafelgerei.

De website van het bedrijf is uitgebreid en compleet. De producten zijn in een groot aantal categorieën onderverdeeld en je kunt de prijzen zien zonder dat je hoeft in te loggen. Verder vinden wij het prettig dat er reviews op de productpagina’s worden getoond, zo weet je van tevoren precies wat je van de producten kunt verwachten.

Wat betreft klantenreviews scoort Goos wisselend. Ze verwijzen op hun website naar een reviewsite waar ze een hoge score krijgen, maar als we kijken op Google blijken klanten toch minder tevreden, met een score van 2,7 gemiddeld. De lage reviewscore komt vooral door de service van het bedrijf, klanten geven aan slechte ervaringen te hebben met retouren of defecte artikelen.

Website:                             4/5

Aanbod:                              5/5

Beoordeling klanten:    3/5

Veilig in bulk kopen

Door uw Stocklear-account aan te maken, kunt u op de hoogte worden gebracht wanneer partijen, pallets en vrachtwagens met groothandelsproducten online beschikbaar zijn en met slechts een paar klikken deelnemen aan veilingen.

8. World of Brands (levensmiddelen)

World of Brands is een internationale groothandel voor levensmiddelen die vanuit Rotterdam aan verschillende landen levert. Ze verkopen dranken, snoepgoed, boodschappen, babyvoeding en andere verpakte artikelen in bulk. En de naam zegt het al, dit gaat om producten van grote merken, zoals bijvoorbeeld Coca Cola en Nutella.

De website van World of Brands is vrij beperkt, ze geven geen informatie over hun assortiment. Wel kun je hun Facebook pagina in de gaten houden, waar ze regelmatig een bericht posten wanneer ze nieuwe pallets binnen hebben gekregen. Ook kun je via de website contact opnemen met het bedrijf.

Op dit moment zijn er nog geen Google reviews voor World of Brands.

Website: 3/5

Aanbod: 3/5

Beoordeling klanten: Onbekend

Vraag en antwoord

 • 1. Wat is een groothandel?

  Een groothandel fungeert als tussenpersoon voor producenten en detailhandelaren. Zij bieden een bepaald assortiment aan producten, dat ze in hebben gekocht bij de producten. Op die manier neemt de groothandel de opslag voor hen uit handen en kunnen detailhandelaren bij hen terecht om verschillende producten in te kopen. Meer weten? Lees dit artikel over groothandels.

 • 2. Wat voor groothandels kan ik vinden in Rotterdam?

  Havenstad Rotterdam is een echt handelscentrum en je vindt hier veel verschillende soorten groothandels. Er zijn veel groothandels voor levensmiddelen, maar ook horecagroothandels, groothandels in kantoorartikelen, groothandels in elektronica, technische groothandels en textielgroothandels. Lees het artikel hierboven voor meer informatie.

 • 3. Hoe vind ik een groothandel?

  Groothandels zijn geen voorlopers met online aanwezigheid, maar er zijn wel een aantal groothandels die je online kunt vinden. Een goed begin is bovenstaand artikel, of de startpagina groothandel. Vind je daar niet wat je nodig hebt, dan is het idee om op een internetforum met vakgenoten te vragen om advies.

Hulpmiddelen en advies

 • Zeer responsief en professioneel team. Producten van zeer goede kwaliteit tegen zeer goede prijzen. Geweldig verkoop- en betalingssysteem. Hartelijk dank!

  InformatiqueOccasionDe 01/01/2022
 • Ik beveel dit serieuze bedrijf aan. Na verschillende succesvolle veilingen, transport en logistiek + opvolging van hun professionele kant tot de aankomst van de bestelling.

  Jordan AlexandreDe 11/01/2022
 • Serieus Frans bedrijf dat kopers geruststelt. Wanneer de goederen niet van dezelfde kwaliteit zijn als geadverteerd, hebben wij altijd een vergoeding ontvangen die min of meer gelijk is aan de schade. Ze zijn gemakkelijk te contacteren en zeer efficiënt!

  Quentin W.De 14/03/2022
 • Zeer serieuze site. Opvolging van bestellingen en levering tot op de millimeter nauwkeurig. Zeer professioneel en attent personeel. Zeer responsief en informatie gecommuniceerd in real time. Ik ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Een grote Bravo aan het super competente logistieke team.

  Bache SDe 02/05/2022

Google reviews – Met een gemiddelde van 4,7 van 5

 • Klantenservice

  Onze klantenservice in Frankrijk spreekt Frans, Engels en Spaans en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via chat of via uw account.

 • Beveiligde betaling

  Koop met een gerust hart via onze marktplaats. Verkopers worden betaald zodra de ontvangst van uw bestellingen is bevestigd.

 • Kwaliteit

  De partijen voor wederverkoop en destocking waartoe u toegang hebt, komen rechtstreeks van de grote merken en detailhandelaren.