De 8 beste veilingsites die je niet mag missen

Advies voor Kopers

Laatste aanpassing
25/07/2023

Ben je geïnteresseerd in online veilingen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Hieronder zetten we onze 8 favoriete veilingsites in Nederland voor je op een rijtje. We beginnen met 4 online veilingen voor consumenten, gevolgd door 4 B2B veilingen.

De beste veilingsites in Nederland

Catawiki

veillingsite-screenshot-catawiki

Deze Europese veilingsite verkoopt artikelen in het hogere segment en is vooral bedoeld voor consumenten en verzamelaars. De website is handig ingedeeld in verschillende categorieën, je kunt hier kunstobjecten kopen, munten en postzegels, maar bijvoorbeeld ook sieraden en auto’s.

Onlineveilingmeester.nl

Een online veilingsite die roerende en onroerende goederen per stuk verkoopt, particulieren en bedrijven kunnen bieden. De producten komen van verzamelingen, nalatenschappen of overtollige voorraden en kunnen dus nieuw of gebruikt zijn. Producten variëren van luxegoederen als edelstenen tot professionele keukens.

ProVeiling.nl

veillingsites-screenshot-proveilling

ProVeiling is een online veilinghuis dat producten per stuk verkoopt aan particulieren of bedrijven. De artikelen zijn vaak afkomstig van beslagleggingen of faillissementen, maar ze bieden ook retourproducten van winkels aan. De veilingen zijn erg divers en kunnen variëren van sieraden tot graafmachines. Er wordt duidelijk vermeld in welke staat de producten zijn en in de meeste gevallen is er ook een foto.

Troostwijk Auctions

veilingsites-screenshot-troostwijk-auction

Ben je op zoek naar industriële goederen voor je bedrijf, dan kun je het beste kijken bij internationale (maar van oorsprong Nederlandse) veilinghuis Troostwijk. Je vindt hier alles wat je nodig hebt, van transportmiddelen tot agrarische machines en kantoorbenodigdheden.

Verkoop je overstock groothandel op Stocklear

Voeg waarde toe aan je onverkochte voorraad en verkoop aan professionals

De beste B2B veilingsites in Nederland

Stocklear

Ben je op zoek naar grotere partijen voor wederverkoop, dan kun je terecht bij het van oorsprong Franse B2B online veilingplatform, Stocklear. Hier worden retourproducten van klanten, onverkochte artikelen, ongeopende pakketjes en partijen verkocht aan wederverkopers. Bekijk op de kavel om wat voor producten het gaat en in welke staat ze zijn en doe mee aan de veiling.

The Stocklot Company

Ook dit is een B2B veilingsite waar vooral partijen kleding worden verkocht. Het gaat hier alleen om nieuwe artikelen, tweedehands en gebruikte artikelen worden niet aangeboden. The Stocklot Company is een tussenpersoon en koopt restanten over van bijvoorbeeld winkels, fabrikanten en groothandels om deze te veilen aan wederverkopers.

Partijhandelaren.nl

Ook dit is een B2B veilingsites waar partijen worden verkocht die afkomstig zijn van faillissementen, restpartijen en meer. De kavels zijn ingedeeld in verschillende categorieën.

Vavato

Een B2B veilingplatform in het hoge segment in Nederland en België die zich specialiseert in overstock, faillissementsgoederen en industriële goederen. Bij Vavato kun je terecht voor veel verschillende artikelen, van afgeschreven machines tot auto’s en van bouwmaterialen tot juwelen.

Verkoop je overstock groothandel op Stocklear

Voeg waarde toe aan je onverkochte voorraad en verkoop aan professionals

Hoe werkt een online veilingsite?

Je hebt een website gevonden waar ze mooie producten hebben en je wil graag een eerste bod doen, maar hoe gaat een veiling precies in zijn werk? Eigenlijk verschilt een online veiling niet zoveel van een normale veiling. De verkoper geeft aan wat de minimale prijs is waarvoor hij of zij de producten wil verkopen (dit is vaak afgeschermd) en wat het startbod is. Vervolgens kunnen kopers bieden totdat de veiling wordt gesloten. Als het bod boven de minimale prijs ligt ‘wint’ de hoogste bieder de veiling en moet hij het product of de producten kopen.

Een veiling stap voor stap

 1. Maak een account aan op de veilingsite
 2. Bevestig je identiteit
 3. Ga op zoek naar een kavel of een product dat je wilt kopen
 4. Plaats je bieding (dit kan op meerdere kavels tegelijk)
 5. Hou de veiling in de gaten en doe als dat nodig is een nieuw bod
 6. Heb je de veiling gewonnen? Dan betaal je nu de kosten
 7. De artikelen worden opgestuurd of je kunt ze ophalen

Meer informatie over hoe online veilingen precies in elkaar zitten? Bekijk hier alles wat je moet weten over online veilingen.

veilingsite-laptop-onlin-credit-card

Wat zijn de risico’s van online veilingen?

Een online veiling is een voordelige manier om aan producten te komen voor de wederverkoop of voor je bedrijfsvoering, maar het is geen normale webshop. We geven je een paar tips, zodat je goed beslagen ten ijs komt als je gaat bieden.

Reputatie van veilingsites

Let er bij het bieden op een online veiling altijd op dat je met een goede aanbieder te maken hebt, er kunnen namelijk scamwebsites tussen zitten.  Kijk voor je meedoet aan een bieding eerst of de site al een tijdje bestaat. Doe onderzoek op beoordelingswebsite als Trustpilot of mensen tevreden zijn over het gebruik van de site, de behulpzaamheid van de klantenservice en of ze producten in goede orde ontvangen.

Te hoog bieden

Als jouw bod op het laatste moment wordt overboden is een nieuw bod snel gemaakt en voor je het weet bied je veel meer dan de producten je waard zijn. Een goede manier om dit te voorkomen is om elke veiling van tevoren goed voor te bereiden. Zoek een kavel uit die je graag wilt kopen en bekijk wat de productwaarde is. Dit kun je doen door te kijken op de veilingsite zelf of op webshops die vergelijkbare producten aanbieden. Doe onderzoek naar de staat van de producten en bekijk als het kan foto’s. Tot slot tel je hier de verzendkosten bij op. Op basis van al die informatie bepaal je een bedrag dat je maximaal wilt bieden voor de kavel. En nu hoef je alleen nog maar standvastig te blijven als de veiling bijna afloopt, spreek met jezelf af dat je nooit over je maximale bod heen gaat.

Problemen met producten

De veilingsite kan een goede reputatie hebben, maar de producten die ze verkopen komen uiteindelijk van een andere partij. Kijk daarom ook altijd waar de producten vandaan komen en wat voor informatie er wordt gegeven over de producten zelf. Zijn de producten nieuw, gebruikt of beschadigd? Komen ze in de originele verpakking? Op basis daarvan bepaal je hoeveel de kavel volgens jou waard is. En blijken de producten achteraf toch niet te zijn zoals ze beschreven waren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de veilingsite, zij nemen de rol van bemiddelaar aan en vaak valt er nog wel wat te regelen.

Verkoop je overstock groothandel op Stocklear

Voeg waarde toe aan je onverkochte voorraad en verkoop aan professionals

Vraag en antwoord

 • Wat zijn de voordelen van een online veiling?

  Als je op een online veiling koopt profiteer je vaak van een goede prijs kwaliteitsverhouding, omdat de producten in bulk verkocht worden. Dit kan een slimme manier zijn om goedkope hulpmiddelen voor je bedrijf op de kop te tikken of om een eerste stock aan te leggen voor een webshop of winkel. Bovendien draag je bij aan duurzaamheid, want je brengt tweede kans-producten opnieuw in de roulatie!

 • Hoe weet ik wat voor veilingen er gehouden worden?

  Elke veilingsite werkt verschillend, sommige veilingen worden wekelijks of maandelijks gehouden, bij andere online veilingen komen er dagelijks nieuwe producten online. Het is daarom een goed idee om de sites die je interessant vindt goed in de gaten te houden. Maak een overzicht van de producten waar je op wilt bieden en schrijf op wanneer de veilingen aflopen.

 • Waar vind ik veilingen voor restpartijen en overstock?

  In de afgelopen jaren zijn er veel veilingplatforms ontstaan waarop restpartijen, retourgoederen en overstock wordt verkocht. Kijk bovenaan dit artikel onder B2B online veilingen wat onze favoriete veilingplatforms zijn. Je kunt ook op internet zoeken naar ‘veilingen restpartijen’, ‘veilingen overstock’ of ‘veilingen retouren’.

Hulpmiddelen en advies

 • Zeer responsief en professioneel team. Producten van zeer goede kwaliteit tegen zeer goede prijzen. Geweldig verkoop- en betalingssysteem. Hartelijk dank!

  InformatiqueOccasionDe 01/01/2022
 • Ik beveel dit serieuze bedrijf aan. Na verschillende succesvolle veilingen, transport en logistiek + opvolging van hun professionele kant tot de aankomst van de bestelling.

  Jordan AlexandreDe 11/01/2022
 • Serieus Frans bedrijf dat kopers geruststelt. Wanneer de goederen niet van dezelfde kwaliteit zijn als geadverteerd, hebben wij altijd een vergoeding ontvangen die min of meer gelijk is aan de schade. Ze zijn gemakkelijk te contacteren en zeer efficiënt!

  Quentin W.De 14/03/2022
 • Zeer serieuze site. Opvolging van bestellingen en levering tot op de millimeter nauwkeurig. Zeer professioneel en attent personeel. Zeer responsief en informatie gecommuniceerd in real time. Ik ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Een grote Bravo aan het super competente logistieke team.

  Bache SDe 02/05/2022

Google reviews – Met een gemiddelde van 4,7 van 5

 • Klantenservice

  Onze klantenservice in Frankrijk spreekt Frans, Engels en Spaans en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via chat of via uw account.

 • Beveiligde betaling

  Koop met een gerust hart via onze marktplaats. Verkopers worden betaald zodra de ontvangst van uw bestellingen is bevestigd.

 • Kwaliteit

  De partijen voor wederverkoop en destocking waartoe u toegang hebt, komen rechtstreeks van de grote merken en detailhandelaren.