Keukenveilingen: vind de beste en goedkoopste keuken

Advies voor Kopers

Laatste aanpassing
08/03/2024

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, maar heb je een beperkt budget? Of wil je voor een goedkope prijs keukenmeubels inkopen om deze in je (web)winkel door te verkopen? Dan kan het interessant zijn om via een keukenveiling op zoek te gaan naar showroomkeukens of outletkeukens. Wat betekent dit precies? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar kun je hiervoor terecht? We bespreken het uitgebreid in onderstaand artikel.

Wat is een showroomkeuken?

De naam zegt het eigenlijk al, een showroomkeuken is een keuken die voor een bepaalde periode in een keukenzaak tentoongesteld is. Dit heeft zowel voor- als nadelen, we zetten ze voor je op een rijtje.

Voordelen showroomkeukens

 • Het allergrootste voordeel is natuurlijk de prijs. Omdat de keukens niet als nieuw verkocht kunnen worden, kun je korting krijgen van tot wel 60% of 70%.
 • De keukens zijn vaak nog in redelijke staat. Ze zijn in elkaar gezet door een professionele keukenzaak, je kunt er daarom vanuit gaan dat dit met zorg is gedaan.
 • Vaak wordt elektrische (inbouw)apparatuur met de keuken meegeleverd en die zijn nog nooit gebruikt. Je koopt dus nieuwe elektronica voor een fractie van de prijs.
 • Is de keuken niet helemaal naar je smaak, wil je een ander aanrechtblad of andere apparatuur? Dan kun je hier vaak nog over onderhandelen.

Nadelen showroomkeukens

 • Omdat mensen in de winkel de keukens hebben uitgeprobeerd kunnen de meubels en apparatuur kleine beschadigingen hebben.
 • Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het demonteren, vervoeren en monteren van een showroomkeuken. Hieronder valt ook het aansluiten en op maat maken van de onderdelen.
 • Een keuken is groot en zwaar, waardoor de verzendkosten hoog zijn. Tel deze kosten op bij de totaalprijs van je keuken of kijk of je hem zelf op kunt halen.
 • Op een showroomkeuken wordt vaak minder of geen garantie gegeven.

Wat is een outletkeuken?

Een andere manier om veel korting te krijgen op een keuken is door een outletkeuken aan te schaffen. Dit zijn nieuwe keukens die om een bepaalde reden voor bodemprijzen weggaan. Een reden kan zijn dat een keukenzaak een oude collectie kwijt wil raken, of dat ze een verkeerde kleur keukenkastjes hebben besteld voor een klant.

Voordelen outletkeukens

 • Je betaalt een lage prijs voor keukenmeubels en apparatuur die nog nooit gebruikt zijn.
 • Outletkeukens zijn in de meeste gevallen helemaal nieuw. Ze hebben geen gebruikssporen en komen in een verpakking met monteerbeschrijving.
 • Vaak zijn de keukens volledig naar wens aan te passen, zolang de voorraad strekt.
 • Bij keukenoutlets of keukenveilingen vind je ook losse apparatuur of losse keukenmeubels voor goedkope prijzen.
 • Meestal zijn outletkeukens direct leverbaar, in tegensteling tot een normale keuken, waar je soms maanden op moet wachten.

Nadelen outletkeukens

 • De verkoopprijs ligt bij outletkeukens vaak iets hoger dan bij showroomkeukens.
 • Het versturen van de keuken is voor jouw rekening. Je kunt hem zelf ophalen of hier extra voor betalen.
 • Op outletkeukens heb je vaak minder of geen garantie.
 • Het gaat hier vaak om modellen die al een tijd in de omloop zijn en ze zijn dus niet volgens de allerlaatste mode.

Waar kan ik goedkoop goede keukens kopen?

We hebben dus vast kunnen stellen dat het een hoop voordelen heeft om een outletkeuken of showroomkeuken te kopen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar?

Uitverkoop van een keukenzaak

Wanneer een keukenzaak ruimte moet maken voor nieuwe showroomkeukens, proberen ze vaak eerst hun showroommodellen zelf te verkopen. Op de website van de keukenzaak kun je zien waar en voor welke prijs de keukens te kopen zijn. Met een beetje geluk vind je op die manier de perfecte keuken bij jou in de buurt.

Bekijk hier bijvoorbeeld de showroomkeukens van Brugman of Keukenconcurrent voor een showroomkeuken in Nederland. Of Keukens De Abdij of DSM Keukens voor showroomkeukens in België. Of zoek zelf verder op internet. We raden daarbij wel aan om goed naar de reviews van keukenzaken te kijken.

Verkoop je overstock groothandel op Stocklear

Voeg waarde toe aan je onverkochte voorraad en verkoop aan professionals

Keukenoutlets

Als een keukenzaak overstock heeft of niet van een showroommodel afkomt, schakelen ze soms de hulp in van een keukenoutlet. Dit zijn winkels die gespecialiseerd zijn in het in- en doorverkopen van goedkope keukens. Het assortiment showroom- en outletkeukens is groter dan wanneer je bij de keukenzaak zelf inkoopt. De prijs ligt echter wel iets hoger, want de outlet wil er natuurlijk ook zelf iets aan verdienen.

In Nederland kun je voor outletkeukens terecht bij de Keukenloods of Keukendump. Voorbeelden van outletzaken voor keukens in België zijn Outletkeukens of Keukenhal. Ook hier is genoeg aanbod op internet te vinden. Bekijk wel altijd de reviews.

Keukenveilingen

Een laatste manier om aan een goedkope keuken te kopen is om mee te doen aan een keukenveiling. In principe werkt dit hetzelfde als een normale veiling. Er wordt een bepaalde kavel tentoongesteld, in dit geval is dat een keuken. Meestal kun je op de website van de keukenveiling precies zien wat de specificaties zijn: gaat het om een showroommodel of een outletkeuken, zijn er gebruikssporen, wat zit er precies in de prijs inbegrepen, wat zijn de verzendkosten, etc. Vervolgens kun je tot een bepaald tijdstip bieden op de keuken. Heb jij op dat moment het hoogste bod, dan is de keuken in de meeste gevallen van jou.

Het fijne aan een keukenveiling is dat je het grootste werk vanuit huis achter je computer kunt doen. Alle informatie staat immers online. Bekijk wat voor keukenveilingen Stocklear op dit moment in de aanbieding heeft op onze pagina keukenveilingen.

Wil je meer weten over hoe veilingen in zijn werk gaan? Lees dan het artikel Alles wat je moet weten over online veilingen.

Verkoop je overstock groothandel op Stocklear

Voeg waarde toe aan je onverkochte voorraad en verkoop aan professionals

Vraag en antwoord

 • Showroomkeuken of outletkeuken – wat is het verschil?

  Een showroomkeuken heeft als showmodel in een keukenzaak gestaan en kan dus kleine beschadigingen hebben. Een outletkeuken wordt verkocht als gevolg van overvoorraad en is daarom vaak nog helemaal nieuw. De korting van showroommodellen is dus hoger, maar de kwaliteit van outletmodellen is beter. In beide gevallen krijg je een goede kwaliteitskeuken, vaak met apparatuur die nog nooit gebruikt is, voor een zeer voordelige prijs.

 • Waar kan ik goedkope keukenmeubels kopen?

  Je kunt bij een keukenzaak bij jou in de buurt kijken of ze showroommodellen te koop hebben, maar dan moet je wel een beetje geluk hebben. Je hebt meer kans om de perfecte keuken voor een spotprijs te vinden als je op zoek gaan naar keukenoutlets of keukenveilingen. Hier is meer keuze en worden soms ook keukenmeubels of apparatuur los verkocht. Bekijk nu onze keukenveilingen op Stocklear of ga verder op zoek op internet.

 • In welke staat zijn showroommeubels?

  De staat van showroomkeukens hangt af van hoe lang ze tentoongesteld zijn en hoe er mee om is gegaan. Je kunt ervan uit gaan dat de meeste showroomkeukens gebruikssporen hebben of zelfs kleine beschadigingen. En ook het demonteren en weer in elkaar zetten zal altijd wat sporen achterlaten. Je kunt er wel vanuit gaan dat de apparatuur nog nooit gebruikt is. Het is dus niet alsof je een tweedehands keuken koopt, het gaat hier in principe om nieuwe producten.

Hulpmiddelen en advies

 • Zeer responsief en professioneel team. Producten van zeer goede kwaliteit tegen zeer goede prijzen. Geweldig verkoop- en betalingssysteem. Hartelijk dank!

  InformatiqueOccasionDe 01/01/2022
 • Ik beveel dit serieuze bedrijf aan. Na verschillende succesvolle veilingen, transport en logistiek + opvolging van hun professionele kant tot de aankomst van de bestelling.

  Jordan AlexandreDe 11/01/2022
 • Serieus Frans bedrijf dat kopers geruststelt. Wanneer de goederen niet van dezelfde kwaliteit zijn als geadverteerd, hebben wij altijd een vergoeding ontvangen die min of meer gelijk is aan de schade. Ze zijn gemakkelijk te contacteren en zeer efficiënt!

  Quentin W.De 14/03/2022
 • Zeer serieuze site. Opvolging van bestellingen en levering tot op de millimeter nauwkeurig. Zeer professioneel en attent personeel. Zeer responsief en informatie gecommuniceerd in real time. Ik ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Een grote Bravo aan het super competente logistieke team.

  Bache SDe 02/05/2022

Google reviews – Met een gemiddelde van 4,7 van 5

 • Klantenservice

  Onze klantenservice in Frankrijk spreekt Frans, Engels en Spaans en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via chat of via uw account.

 • Beveiligde betaling

  Koop met een gerust hart via onze marktplaats. Verkopers worden betaald zodra de ontvangst van uw bestellingen is bevestigd.

 • Kwaliteit

  De partijen voor wederverkoop en destocking waartoe u toegang hebt, komen rechtstreeks van de grote merken en detailhandelaren.