Waar vind ik voordelig huishoudelijke apparaten voor wederverkoop ?

Advies voor Kopers, Advies voor Verkopers

Laatste aanpassing
02/11/2023

Je hebt een nieuwe of bestaande webshop waarvoor je snel een stock wilt aanleggen. Omdat je niet te veel voor de producten wilt betalen lijkt het je een goed idee om mee te doen aan een online veiling. Maar hoe gaat dat eigenlijk precies in zijn werk? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om mee te doen aan een online veiling en geven we een overzicht van waar je online veilingen in Nederland kunt vinden.

Van ventilatoren en stofzuigers tot koffiezetapparaten en andere keukenapparatuur, de meeste mensen maken hun dagelijkse taken makkelijker door het gebruik van huishoudelijke apparaten. En voor (web)winkels creëert dit een interessante afzetmarkt. Heb jij interesse om huishoudelijke (elektrische) apparaten te verkopen en ben je op zoek naar een manier om aan voorraad te komen? Ontdek in dit artikel hoe je op een voordelige manier kwalitatief goede huishoudelijke apparaten op de kop kunt tikken.

Huishoudelijke apparaten voor een lage inkoopprijs

Bij de aanschaf van nieuwe apparaten kijken consumenten naar veel verschillende factoren. Ze vergelijken hun opties online: ga ik voor Philips huishoudelijke apparaten of misschien voor een minder bekend merk? Maar uiteindelijk is de grootste factor bij het maken van een beslissing vaak toch de prijs.

Als jij in je (web)shop producten voor een aantrekkelijke prijs aanbiedt heb je al snel een streepje voor op de concurrent. Dat betekent wel dat je op zoek moet naar een interessante inkoopprijs, want je wilt natuurlijk wel winst maken. Gelukkig zijn er verschillende opties om een voorraad huishoudelijke (elektrische) apparaten voor een bodemprijs in te kopen. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Retourproducten

Grote elektronicaretailers zoals Coolblue en Mediamarkt krijgen veel te maken met retourproducten van klanten. Dit kan gaan om producten die niet naar behoren werken of om producten die teruggestuurd worden omdat ze niet aan de verwachtingen voldoen, maar waar verder niks mis mee is. Het controleren en weer in de roulatie brengen van retourproducten is arbeidsintensief en daarom kiezen retailers er tegenwoordig steeds vaker voor om de producten in één keer door te verkopen aan een tussenpersoon. Op die manier verdienen ze er wel iets aan en hoeven ze zelf geen extra werk te doen.

Maar waar kun je deze retourproducten kopen? Sommige e-commerceplatforms zoals bol.com verkopen hun retourproducten door aan consumenten via hun eigen website. Bij andere online bedrijven wordt gekozen om retourproducten via retourportals of online veilingen te verkopen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het opkopen van retourproducten.

Tweedekans producten (refurbished)

De naam zegt het eigenlijk al. Tweedekansjes of refurbished producten zijn elektronische apparaten die door een bedrijf zijn gebruikt en die daarna een tweede leven krijgen. Een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is knapt de producten op, zodat ze (behalve eventuele gebruikssporen) zo goed als nieuw zijn. Beschadigde onderdelen worden vervangen, het geheugen wordt gereset, enzovoorts. En vervolgens worden ze verkocht voor een prijs die lager ligt dan de nieuwprijs.

Refurbished apparaten worden in sommige gevallen per stuk aan consumenten verkocht, maar er zijn ook bedrijven die dit op grotere schaal aanpakken en die de producten voor nog minder in bulk aan wederverkopers verkopen. Als je op zoek bent naar stock voor je webwinkel kan dit een interessante optie zijn.

Waar moet je op letten bij het inkopen van huishoudelijke apparaten?

Je hebt een mooie partij producten gevonden en je bent klaar om de knoop door te hakken. Maar wacht nog heel even, want er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je op ‘kopen’ klikt. Om zeker te weten dat je geen kat in de zak koopt raden we je aan om jezelf in elk geval de onderstaande vragen te stellen.

In welke staat zijn de apparaten?

Wanneer je huishoudelijke producten inkoopt, vooral als dat in bulk gebeurt, is het heel belangrijk dat je goed controleert in welke staat ze zijn. Bij een veiling of een partijgroothandel wordt dit vaak vermeld in de verkoopgegevens. Zijn de producten zo goed als nieuw of zijn ze gebruikt? Worden ze verkocht in de originele verpakking en is die beschadigd of niet? Met deze informatie kun je bepalen voor welke prijs je de artikelen kunt verkopen en wat je er dus maximaal voor kunt betalen als je winst wilt maken.

Koop retourzendingen van klanten met veilingen

Vind klantretouren van destocking op ons professionele platform.

Zijn ze nog up-to-date?

Bij het inkopen van elektronica is het belangrijk dat de producten niet te oud zijn. Consumenten willen het liefst de nieuwste gadgets in huis hebben, of ze gaan voor een iets oudere versie, omdat dat minder duur is. Maar over het algemeen kopen mensen geen producten die ernstig verouderd zijn. Doe daarom goed onderzoek naar de afzetmarkt. Kijk welke versies van de producten er nu verkocht wordt en voor welke prijs. Bekijk ook wat voor reviews er worden gegeven. Op die manier kun je bepalen of de huishoudelijke apparaten daadwerkelijk verkocht gaan worden.

man in blue jacket and blue pants walking on yellow metal frame

Voldoen ze aan Europese normen?

In Nederland mag je alleen producten verkopen die aan bepaalde Europese eisen voldoen. En om goede redenen, je wilt het niet op je geweten hebben dat een föhn die jij verkocht hebt in de brand vliegt als iemand de stekker in het stopcontact steekt. Zorg er daarom altijd voor dat de producten die je verkoopt aan de geldende Europese normen voldoen. Op die manier kan niemand jou iets kwalijk nemen als er iets mis gaat met het product.

Kan ik garantie geven?

Het is een goed idee om voor je iets koopt na te denken over garantie. Wanneer je elektronische producten verkoopt ben je namelijk wettelijk verplicht om daar een zekere garantie op te geven. Onderzoek wat de wettelijke garantie is voor de producten die je wilt kopen en kijk of dit in de mogelijkheden ligt.

Stocklear is een B2B marktplaats gewijd aan destocking

Vind onverkochte voorraad, klantretouren en overstocks op Stocklear.

Vraag en antwoord

 • Waar kun je goedkope huishoudelijke apparaten kopen?

  Om voordelige huishoudelijke apparaten voor wederverkoop te vinden kun je het beste op zoek naar veilingen en partijgroothandels. Hier vind je elektronica die goedkoper wordt verkocht, bijvoorbeeld omdat het tweedekansjes (refurbished producten) zijn of door klanten teruggestuurde apparaten. Dit kan gaan om merkproducten, zoals Philips huishoudelijke apparaten, of apparaten van een onbekend merk.

 • Wat is het verschil tussen tweedehands en tweedekans producten (refurbished)?

  Tweedehands producten zijn al een keer gekocht en gebruikt door een consument. Kiest die ervoor om het product opnieuw te verkopen, dan wordt dit tweedehands genoemd. Tweedekansjes zijn refurbished producten. Dat betekent dat ze door een bedrijf zo goed mogelijk zijn hersteld voordat ze weer in omloop worden gebracht. Het gaat hier vaak om apparaten die door een bedrijf zijn gebruikt of die als showmodel in de winkel stonden.

 • Waarom retourproducten of tweedekans huishoudelijke apparaten kopen?

  Het grote voordeel van het inkopen van huishoudelijke apparaten via online veilingen of retourportals is natuurlijk de prijs. Omdat de inkoopprijs lager ligt dan normaal, kun je de producten voordelig aanbieden en toch winst maken. Hierdoor ben je de concurrentie een streepje voor. Een ander voordeel is dat je ecologisch verantwoord bezig bent, omdat deze producten mede dankzij jou een tweede leven krijgen.

Hulpmiddelen en advies

 • Zeer responsief en professioneel team. Producten van zeer goede kwaliteit tegen zeer goede prijzen. Geweldig verkoop- en betalingssysteem. Hartelijk dank!

  InformatiqueOccasionDe 01/01/2022
 • Ik beveel dit serieuze bedrijf aan. Na verschillende succesvolle veilingen, transport en logistiek + opvolging van hun professionele kant tot de aankomst van de bestelling.

  Jordan AlexandreDe 11/01/2022
 • Serieus Frans bedrijf dat kopers geruststelt. Wanneer de goederen niet van dezelfde kwaliteit zijn als geadverteerd, hebben wij altijd een vergoeding ontvangen die min of meer gelijk is aan de schade. Ze zijn gemakkelijk te contacteren en zeer efficiënt!

  Quentin W.De 14/03/2022
 • Zeer serieuze site. Opvolging van bestellingen en levering tot op de millimeter nauwkeurig. Zeer professioneel en attent personeel. Zeer responsief en informatie gecommuniceerd in real time. Ik ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Een grote Bravo aan het super competente logistieke team.

  Bache SDe 02/05/2022

Google reviews – Met een gemiddelde van 4,7 van 5

 • Klantenservice

  Onze klantenservice in Frankrijk spreekt Frans, Engels en Spaans en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via chat of via uw account.

 • Beveiligde betaling

  Koop met een gerust hart via onze marktplaats. Verkopers worden betaald zodra de ontvangst van uw bestellingen is bevestigd.

 • Kwaliteit

  De partijen voor wederverkoop en destocking waartoe u toegang hebt, komen rechtstreeks van de grote merken en detailhandelaren.