Pallets verkopen: zo begin je eraan

Advies voor Verkopers

Pallets met groothandel Sarenza schoenen dozen in opslag voor verkoop op een online veilingsite
Laatste aanpassing
24/11/2023

Wil je graag voor een voordelige prijs pallets inkopen voor de wederverkoop op je eigen website? In dit artikel geven we een paar handige tips om goed voorbereid een eigen webshop voor de doorverkoop van pallets te starten. Ook vertellen we je welke stappen je moet doorlopen om je organisatie volgens de regels in te richten en te registreren.

Vooronderzoek

Een succesvolle organisatie begint met een goede voorbereiding. Op dit moment zie je waarschijnlijk overal kansen en mogelijkheden en het is belangrijk dat je hier structuur in aanbrengt. Neem daarom eerst de tijd om in elk geval de volgende vier onderwerpen uitgebreid te onderzoeken.

Onderwerp 1: inkoopmogelijkheden

Als je pallets wilt inkopen ben je afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is. Pallets voor wederverkoop bestaan vaak uit klantenretouren of andere artikelen die overbodig zijn geworden voor een webwinkel, bijvoorbeeld door overstock of voorraadvermindering. De eerste stap is om te onderzoeken wat je mogelijk zou kunnen inkopen door websites van groothandels of veilingsites te bekijken. Maak een lijstje van alle productcategorieën die jou als wederverkoper interessant lijken, zoals bijvoorbeeld elektronica, speelgoed, huishoudelijke artikelen, etc. Noteer voor elke categorie de productdetails, zoals voor welke inkoopprijs je ze zou kunnen aanschaffen.

Onderwerp 2: de markt

De volgende stap is een uitgebreid marktonderzoek. Het doel hiervan is om een shortlist te maken van producten die je zou kunnen verkopen. Als de productcategorie niet aan een van de onderstaande voorwaarden voldoet, streep je ze van je lijstje. Bekijk in elk geval:

 • Concurrentie: concurrentie is niet erg, maar er moeten niet te veel andere wederverkopers in dezelfde sector zijn, want dan kan het voor jou als beginnende webshop lastig zijn om zichtbaarheid te krijgen.
 • Verkoopprijs: voor welke prijs bieden de concurrenten de producten aan? En kun jij met de inkoopprijs die je eerder hebt genoteerd hiermee concurreren?
 • Verkoopgemak: is het niet lastig om de artikelen op je lijstje te verkopen? Hele grote producten moeten bijvoorbeeld opgeslagen worden en de verzendkosten zijn hoog. Voor elektronica moet je als webshop bepaalde garanties bieden. En bij wederverkoop van kleding is de retourfrequentie erg hoog.
Pallets met uitgeleverde producten, restpartijen en resterende producten opgeslagen voor verkoop

Onderwerp 3: het totale kostenplaatje

Nu gaan we kijken of de productcategorieën op je lijstje rendabel zijn, dus of je er genoeg winst mee kunt maken. Dat begint met het berekenen van de winstmarge. Kijk naar de marktprijs van nieuwe en tweedehands artikelen en naar de huidige inkoopprijs van pallets. Schat op die manier in hoeveel omzet je kunt draaien.

Maar met het bepalen van de omzet ben je er nog niet. Als je een winkel begint heb je bepaalde kosten die van de omzet afgetrokken worden voordat je winst kunt uitkeren. Ga voor de producten op je lijstje na welke kosten je moet maken om je onderneming te laten draaien. We geven een paar voorbeelden:

 • Huur voor opslagruimte, een kantoor of een winkelpand
 • Registratie- en hostingkosten voor je eigen website of abonnementskosten als je een e-commerceplatform gebruikt
 • Kosten voor reclame en marketing
 • De inkoopkosten van je eerste voorraad
 • Verzendkosten van de artikelen

Onderwerp 4: de regels

In Europa moeten (web)winkels zich aan bepaalde voorwaarden houden. Je moet bijvoorbeeld een vorm van klantenservice bieden, je moet je aan bepaalde regels houden bij het maken van reclame en je bent verplicht om de gegevens van je klanten te beschermen. Het is belangrijk dat je vooraf op de hoogte bent van de regels, zodat je niet per ongeluk fouten maakt. In deze handige checklist van de ACM (Autoriteit Consument & Markt) vind je alle informatie die je nodig hebt.

Administratieve voorbereiding

Als je de stappen in het vooronderzoek hebt doorlopen, heb je als het goed is een shortlist van producten voor wederverkoop op je webwinkel. Je bent nu klaar om de eerste officiële stappen te zetten.

Stap 1: Maak een businessplan

Elke succesvolle onderneming begint met een businessplan, met dit document geef je je plannen vorm en bepaal je of ze haalbaar zijn met de middelen die je hebt. In je businessplan werk je alle details van je organisatie uit en bepaal je doelen, de bedrijfsvisie, de doelgroep, het budget, het financiële plan, de organisatiestructuur, je marketingplan, etc.

Dat klinkt ingewikkeld, maar gelukkig is er online veel hulp. De Rabobank heeft bijvoorbeeld een gratis ondernemingsplan voor de detailhandel dat je kunt downloaden en kunt invullen voor jouw eigen project.

Koop retourzendingen van klanten met veilingen

Vind klantretouren van destocking op ons professionele platform.

Dozen met producten verpakt in een Stocklear magazijn, ter veiling aangeboden aan bedrijven die pallets willen verkopen

Stap 2: Registreer je bedrijf

De volgende stap is de registratie van je bedrijf in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Hiervoor moet je hebben nagedacht over een paar officiële dingen, zoals de naam van je bedrijf, de rechtsvorm en het zakelijke adres, maar als het goed is heb je het meeste al bepaald tijdens het maken van je businessplan. Op de website van de Kamer van Koophandel vind je een uitgebreide gids over hoe je een webwinkel begint. Klaar voor de registratie? Dat kan hier op de website van de Kamer van Koophandel.

Stap 3: Koop je eerste voorraad

Is de registratie in het handelsregister gelukt? Gefeliciteerd, je hebt een eigen bedrijf! Hoog tijd om je eerste pallets in te kopen. Als het goed is heb je al een paar websites gevonden toen je onderzoek deed naar inkoopmogelijkheden. Heb je nog niet gevonden wat je zocht? De volgende artikelen op onze website kunnen je op weg helpen:

Stap 4: Maak een website

De laatste stap is het maken van een website waar je je producten kunt verkopen. Je kunt ervoor kiezen om zelf een webshop te bouwen, bijvoorbeeld met Wordpress, of je kunt gebruikmaken van een e-commerceplatform, zoals Shopify of Amazon. Voeg voor elk product foto’s en details toe en denk na over hoe je de website zichtbaar maakt, bijvoorbeeld door reclameproducten aan te schaffen. Wij wensen je in elk geval veel succes met de wederverkoop van pallets!

Stocklear is een B2B marktplaats gewijd aan destocking

Vind onverkochte voorraad, klantretouren en overstocks op Stocklear.

Vraag en antwoord

 • Waar komen pallets met pakketjes vandaan?

  Op internet vind je websites die pallets met pakketjes van grote (web)winkels doorverkopen. Het gaat hier om klantretouren die het bedrijf niet zelf wil verwerken of om andere artikelen die voor hen overbodig zijn geworden, bijvoorbeeld door overstock of voorraadvermindering. De producten zijn vaak nog in goede staat en kunnen dus zonder veel moeite doorverkocht worden aan consumenten.

 • Kan iedereen pallets inkopen voor de wederverkoop?

  In principe kan iedereen pallets inkopen, hiervoor hoef je alleen maar een account aan te maken op de verkopende website en genoeg geld hebben om je bestelling te betalen. Wil je de producten doorverkopen, dan moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet als winkel geregistreerd zijn in het handelsregister en er zijn Europese wetten waar je je aan moet houden. Lees het volledige artikel hierboven voor meer informatie.

 • Is het voordelig om pallets in te kopen?

  Pallets die op veilingen of in groothandels worden verkocht zijn vaak artikelen waar grote (web)winkels snel vanaf willen, zoals klantenretouren of overstock. De artikelen zijn meestal in goede conditie, maar de prijs is veel lager omdat ze in bulk worden verkocht. Hierdoor kun jij als slimme wederverkoper een goede winstmarge maken op de producten die je verkoopt.

Hulpmiddelen en advies

 • Zeer responsief en professioneel team. Producten van zeer goede kwaliteit tegen zeer goede prijzen. Geweldig verkoop- en betalingssysteem. Hartelijk dank!

  InformatiqueOccasionDe 01/01/2022
 • Ik beveel dit serieuze bedrijf aan. Na verschillende succesvolle veilingen, transport en logistiek + opvolging van hun professionele kant tot de aankomst van de bestelling.

  Jordan AlexandreDe 11/01/2022
 • Serieus Frans bedrijf dat kopers geruststelt. Wanneer de goederen niet van dezelfde kwaliteit zijn als geadverteerd, hebben wij altijd een vergoeding ontvangen die min of meer gelijk is aan de schade. Ze zijn gemakkelijk te contacteren en zeer efficiënt!

  Quentin W.De 14/03/2022
 • Zeer serieuze site. Opvolging van bestellingen en levering tot op de millimeter nauwkeurig. Zeer professioneel en attent personeel. Zeer responsief en informatie gecommuniceerd in real time. Ik ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Een grote Bravo aan het super competente logistieke team.

  Bache SDe 02/05/2022

Google reviews – Met een gemiddelde van 4,7 van 5

 • Klantenservice

  Onze klantenservice in Frankrijk spreekt Frans, Engels en Spaans en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via chat of via uw account.

 • Beveiligde betaling

  Koop met een gerust hart via onze marktplaats. Verkopers worden betaald zodra de ontvangst van uw bestellingen is bevestigd.

 • Kwaliteit

  De partijen voor wederverkoop en destocking waartoe u toegang hebt, komen rechtstreeks van de grote merken en detailhandelaren.