Waar en hoe kan ik outletmeubels in bulk inkopen?

Advies voor Kopers

Magazijn van outlet interieurmeubelen en sofa's opgeslagen voor groothandel en veiling
Laatste aanpassing
09/02/2024

Wil je goedkope meubels inkopen voor de wederverkoop op je (web)shop? Dan is het een idee om op zoek te gaan naar outletmeubels. Dit zijn producten die door meubelzaken voor een lagere prijs dan normaal worden verkocht, bijvoorbeeld omdat ze uit de collectie worden gehaald, omdat het showroommodellen zijn of omdat ze licht beschadigd zijn. We vertellen je dit artikel alles wat je moet weten over de inkoop van outletmeubels.

Restpartij, retouren of showroommodellen – wat is het verschil?

Een meubelzaak kan verschillende redenen hebben om meubels voor een lagere prijs te verkopen. Als inkoper is het belangrijk om op de hoogte te zijn hiervan, want het kan vooral zijn weerslag hebben op de kwaliteit van de meubels. We bespreken voor elke soort meubelpartij wat je kunt verwachten.

Restpartijen

In het beste geval krijg je te maken met een restpartij meubels, dit kunnen onverkochte meubels waar geen plaats meer voor is in de opslag of de voorraad van een meubelzaak die failliet is gegaan. Deze meubels zijn in de meeste gevallen nog helemaal nieuw. Een klein nadeel kan zijn dat de meubels niet volgens de laatste mode zijn of dat ze niet up to date zijn op het gebied van technologie. Maak daarom wel altijd een goede inschatting of er een afzetmarkt voor is.

Retouren

Wanneer een klant producten terugstuurt is het voor een meubelzaak veel werk om de staat van het product te controleren, eventueel op te knappen en weer in de roulatie te brengen. Daarom kiezen sommige bedrijven ervoor om hun retouren in bulk door te verkopen, bijvoorbeeld op een vielingsite. De kwaliteit van de meubels in een retourpartij kan verschillen. De verpakking is in de meeste gevallen geopend en het is mogelijk dat de meubels gebruikssporen of zelfs beschadigingen hebben.

Showroommodellen

De kwaliteit van een showroommodel kun je het beste vergelijken met die van tweedehands meubels. Ze hebben een bepaalde tijd in een winkel gestaan en zijn daardoor misschien verkleurd of licht beschadigd. Ga er dus niet vanuit dat je een product krijgt dat zo goed als nieuw is.

Restpartijen en retourzendingen meubilair kopen

vidaXL, fonQ of Bol.com: vind groothandel pallets met outletmeubels van grote merken en retailers op ons professionele veilingplatform.

Outletmeubels kopen: de voor- en nadelen

Om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen beslissing maakt bij de inkoop van outletmeubels, hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen inkoop outletmeubels

 • De prijs: de meubelzaak of meubelgroothandel die de producten verkoopt wil dit graag zo snel mogelijk doen en het liefst in bulk. Daarom ligt de verkoopprijs van outletmeubels vaak een stuk lager dan de inkoopprijs voor nieuwe producten en kun je een goede winstmarge maken.
 • Kwaliteit: met een beetje geluk kun je een partij outletmeubels vinden die weg wordt gedaan omdat ze uit de collectie gaan, in dat geval zijn de producten misschien niet helemaal volgens de laatste mode, maar wel nieuw. Koop je producten van een gerenommeerde verkopende meubelzaak, zoals vidaXL of Fonq, dan kun je ervan uit gaan dat de producten van goede kwaliteit zijn.
 • Snelle stock: omdat de artikelen in bulk worden verkocht is dit een goede manier om snel een voorraad goedkope meubels in te slaan voor je stock.

Nadelen inkoop outletmeubels

 • Gebruikssporen of beschadigingen: het kan zijn dat je te maken krijgt met een partij outletmeubels die gebruikssporen of zelfs beschadigingen heeft. In dat geval is de verkoopprijs die je kunt rekenen lager en is je winstmarge minder goed. Bekijk altijd goed de beschrijving van de producten voor je ze koopt – zijn ze nieuw, zo goed als nieuw, gebruikt of beschadigd?
 • Opslag: als je meubels koopt moet je hier wel plek voor hebben, want het neemt een hoop ruimte in. Houdt rekening met het volume van de partij meubels en zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte tot je beschikking hebt.
 • Verzendkosten: anders dan bij kleinere producten kunnen de verzendkosten van outletmeubels hoog uitvallen. Houd rekening met de extra kosten als je een partij inkoopt of kies voor outletmeubels die je zelf op kunt halen.
Bol com klant retourneert een product in zijn pakket dat zal eindigen als een partij voor wederverkoper

Waar kan ik outletmeubels inkopen?

Dan de volgende grote vraag: waar kun je terecht voor de inkoop van outletmeubels?

Faillissementsverkoop of opheffingsuitverkoop meubels

Als een meubelzaak failliet gaat of gewoon stopt, moet de overgebleven voorraad zo snel mogelijk verkocht worden. In de meeste gevallen gebeurt dit in bulk, bijvoorbeeld via een veiling. Dit is een ideale situatie om voordelig outletmeubels van goede kwaliteit in te slaan.

Groothandel meubels

Een andere optie is een groothandel voor meubels, dat is de plek waar meubelzaken hun voorraad inkopen. Ook groothandels krijgen te maken met restpartijen die ze vervolgens in bulk doorverkopen. Je kunt zulke partijen outletmeubels vinden door op internet te zoeken of door in persoon langs te gaan bij de meubelgroothandel.

Veilingen meubels en online veilingsites

Of je nu op zoek bent naar keukenmeubilair, design meubels of industriële meubels, op veilingsites kun je uiteenlopende partijen outletmeubels vinden. Het gaat hier faillissementsveilingen, opheffingsuitverkoop meubels of andere partijveilingen. Op de website zie je de reden waarom de producten worden verkocht en in welke staat ze zijn.

Wil je meer weten over veilingen in het algemeen?
Lees dan ons artikel: Alles wat je moet weten over online veilingen.

Online woonkamer- en tuinmeubilair kopen op een veiling

U bent een professional: door uw gratis Stocklear-account aan te maken, kunt u eenvoudig deelnemen aan online veilingen van kavels, pallets en vrachtwagens met interieur- en tuinmeubelen die op onze marktplaats worden verkocht.

Vraag en antwoord

 • Waar kan ik meubels inkopen voor mijn webwinkel?

  Voor de inkoop van meubels kun je terecht bij de meubelgroothandel. Ben je op zoek naar goedkopere meubels, dan kun je ook kijken op veilingsites voor outletmeubels. Hier vind je restpartijen, meubels die zijn retour gestuurd door klanten en showroommodellen. Dit is ook de plek waar een faillissementsuitverkoop of een opheffingsuitverkoop wordt georganiseerd als een bedrijf ermee stopt.

 • Wat voor soort meubels kan ik in mijn (web)winkel verkopen?

  Bij meubels denken we vaak aan banken, tafels en stoelen, maar er zijn nog veel meer soorten outletmeubels die je kunt inkopen. Denk aan design meubels, keukenmeubilair of industriële meubels. Voor je je eerste voorraad inkoopt is het een goed idee om te kijken wat de mogelijkheden zijn, of er goede deals te vinden zijn en wat voor een afzetmarkt je hiervoor kunt verwachten.

   

 • Wat voor kwaliteit hebben outletmeubels?

  Outletmeubels worden om verschillende redenen verkocht. Als het gaat om overstock of een opheffingsuitverkoop voor meubels heb je kans dat de producten nieuw of zo goed als nieuw zijn. Gaat het om meubels die retour zijn gestuurd, dan kun je een geopende verpakking, gebruikssporen of zelfs beschadigingen verwachten. Showroommodellen kun je het beste beschouwen als tweedehands meubels, die zijn voor een bepaalde periode gebruikt in de winkel, waardoor het materiaal verkleurd kan zijn en er gebruikssporen zijn.

   

Koop retourzendingen van klanten met veilingen

vidaXL, fonQ, Coolblue en nog veel meer: vind pallets met retourproducten van toonaangevende merken en retailers zoals Bol.com op ons professionele veilingplatform.

Hulpmiddelen en advies

 • Zeer responsief en professioneel team. Producten van zeer goede kwaliteit tegen zeer goede prijzen. Geweldig verkoop- en betalingssysteem. Hartelijk dank!

  InformatiqueOccasionDe 01/01/2022
 • Ik beveel dit serieuze bedrijf aan. Na verschillende succesvolle veilingen, transport en logistiek + opvolging van hun professionele kant tot de aankomst van de bestelling.

  Jordan AlexandreDe 11/01/2022
 • Serieus Frans bedrijf dat kopers geruststelt. Wanneer de goederen niet van dezelfde kwaliteit zijn als geadverteerd, hebben wij altijd een vergoeding ontvangen die min of meer gelijk is aan de schade. Ze zijn gemakkelijk te contacteren en zeer efficiënt!

  Quentin W.De 14/03/2022
 • Zeer serieuze site. Opvolging van bestellingen en levering tot op de millimeter nauwkeurig. Zeer professioneel en attent personeel. Zeer responsief en informatie gecommuniceerd in real time. Ik ben zeer tevreden over de service en de kwaliteit van het product. Een grote Bravo aan het super competente logistieke team.

  Bache SDe 02/05/2022

Google reviews – Met een gemiddelde van 4,7 van 5

 • Klantenservice

  Onze klantenservice in Frankrijk spreekt Frans, Engels en Spaans en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via chat of via uw account.

 • Beveiligde betaling

  Koop met een gerust hart via onze marktplaats. Verkopers worden betaald zodra de ontvangst van uw bestellingen is bevestigd.

 • Kwaliteit

  De partijen voor wederverkoop en destocking waartoe u toegang hebt, komen rechtstreeks van de grote merken en detailhandelaren.